Vejby IF

Referat: Husie IF - Vejby IF

Husie - Vejby 3-4 (0-2, 3-2)

Efter lång resa ner till Malmö möttes vi av sol och 28 grader, en gammal konstgräsplan och ett Husie som kom vinnande från sin senaste match.

Matchen börjar kontrollerat och vi släpper inte till mycket bakåt. Redan i 7e minuten får Morris fram en boll till Elwin på kanten, Elwin travar inåt och tar sig hela vägen in i straffområdet där han skapat sig så mycket utrymme att han hinner sikta in sig väl och placera in bollen i bortre burgaveln. Känns som vi sett honom göra det förut.
Vi fortsätter spela okej och jag börjar känna ett lugn infinna sig (orutinerat).
I 18e minuten blir en Vejbyspelare nergjord en bit utanför straffområdet. Leon känner sig sugen och tar frisparken. Frisparken i sig är ju inte något av de bästa man sett i sina dagar men däremot returen som han själv stänker in med den renaste av volleyträffar är av högsta klass!
Husie hittar i ärlighetens namn in med lite bollar mellan vårt mittfält och backlinje men kommer inte hela vägen igenom och det känns fortsatt hyfsat lugnt.
I slutet av första halvlek drar Husie på sig ett gult vilket kändes något hårt dömt och innan frisparken hinner att slås tar man ett till för snack. Resten av halvleken blir händelselös och vi går till paus med 2 bollar upp.

Vi inleder 2a halvlek med 2 spelare mer på banan men lyckas inte utnyttja överläget. Istället reducerar Husie i 51a med ett snyggt skott som skruvar sig in i Johnnys ena kryss. Vet inte om jag kan skylla på värmen men vårt spel börjar haverera och inställningen och viljan är som bortblåst. Även om målet var ottagbart så låter vi skytten vandra ganska ostörd innan han tar skottet,
Vi vaknar inte till liv av detta, utan fortsätter lika illa som tidigare och med det så trillar ytterligare en boll in bara ett par minuter senare och nu känns det som det är fördel hemmalaget.
Husie ska också ta ledningen med 3-2 i 65e minuten och kollapsen är fullbordad. Vi är långa och spelarna trötta, orkar inte hem i försvar, vi får inte fram några bollar för anfallet att jobba med och det ser ganska mörkt ut. Det hade kännts väldigt onödigt att slarva bort serieledningen på detta viset men nu lyckades vi ordna till det ändå och såhär gick det till:
Vi gör lite justeringar i uppställningen för att gå för de tre poängen och bara 3 minuter efter att Husie tagit ledningen kan Otto spela fram Elwin till kvitteringen. Vi har haft åtminstone en gyllene chans dessförinnan.
Känns som att Husie också går för det och matchen är öppen men det dröjer till allra sista minuten innan Hadi som mittback och sista? gubbe går på en boll som studsar ut från Husies straffområde. Bänken skriker SKJUT! och Hadi skjuter...en volley som han får bra träff på! Känns som att det går i slowmotion och målvakten räddar men börjar fumla med bollen och det slutar inte sämre än att han trillar in med bollen i eget mål. Hade man trott på en fotbollsgud så hade detta varit ett sådant tillfälle.
För att citera Wejdrup - Det var inte bra ! Det var inte snyggt ! Men det var 3 pinnar.

Nästa match är hemma mot obesegrade Veberöd och en betydligt bättre insats lär krävas för poäng. Ses då!